Sider

fredag 28. januar 2011

Tanker om mot

Å gjøre et skifte i livet for eksempel krever stort mot.
Men mot er en meget individuell sak. Noe som kan synes å være et lite steg for noen, kan oppleves som et kvantesprang for andre. Det er derfor vanskelig å sette ord på mot for andre, det er mer noe som må føles fra innsiden.

Men hva definerer egentlig mot? Jeg vil si; det å bevege seg fra det kjente til det ukjente og/eller bevege seg utenfor sin komfortsone. Hvilket igjen betyr å bryte et mønster, tenke nytt og se ting/situasjoner fra flere vinkler.

For å sette mot i hverandre må man speile den andre personen. Kjenne på den andres følelser og reaksjonsmønster, sette seg inn i den andres tankegang.

For å ekspandere (vokse) må man bruke sitt mot. Gå innover og kjenn litt på hva som er mot for deg. Bli bevisst. Sett deg små mål. Beveg deg utenfor din komfortsone, for eksempel en gang per uke. Gjør noe som krever litt ekstra av deg noe som får deg til å føle deg bitte litt ukomfortabel til å begynne med. Men som du vet du vil vokse på. Den følelsen gir et enormt kick av mestring og øker livsgleden, garantert!

Så, du er herved utfordret; gå ut og vær modig

mkh
Ellen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar