Sider

torsdag 6. januar 2011

“Negativt by default”

Menneskeheten har utviklet et kollektivt tankemønster gjennom generasjoner på generasjoner som kan kalles “negativt by default”. Ved hjelp av indoktrinering, frykt og undertrykking er det skapt en illusjon om store begrensninger i forhold til muligheter. Vi har kommet frem til en unison forståelse som sier noe om at vi må lide for å oppnå noe, at bare de færreste lykkes i noe, og at noen har bedre forutsetninger enn andre og så videre i den gaten.
”Livet er en kamp.”
Dette er blitt ett opplest og vedtatt standpunkt. Det skal være en kamp for å jobbe hardest, for å tjene penger til å betale haugen av regninger på en rekke pålagte utgifter og for å kjøpe forbruksvarer vi bare må ha. Ting som skal gjøre oss lykkelige, men som vi sjelden har tid til å nyte, fordi vi må jobbe ennå hardere, for å tjene enda mer penger, for å betale enda flere regninger og for å kjøpe enda flere ting. En evig runddans.
Innimellom kommer det frem historier om folk som lykkes på tross av. Alle lar seg sjarmere og glede av slike historier, men allikevel er det få som ser hva som virkelig ligger i dette. Det er jo selve beviset, vi kan (alle som en) oppnå alt vi måtte ønske. Det som skal til er et indre målbevisst driv og en fokusert tro på seg selv. Hjertets vilje!
mkh
Ellen

1 kommentar:

  1. jeg påstår at negativitet som første uttalelse (og har man ikke noe negativt å si så holder man kjeft) varierer fra by til by og bygd til bygd. Enkelte steder er folk bare født negative, janteloven råder så til de grader at det er helt kvalmt, mens beveger du deg over bekken så er det helt greit å være flink, dyktig, modig og ikke minst pen.....

    SvarSlett