Sider

mandag 17. januar 2011

Gjør mot andre, slik du vil andre skal gjøre mot deg!

Dette må jo være en av de mest allmen kjente av alle livs filosofiers læresetninger, og så enkel å forstå, og egentlig så enkel å etterleve. Spør deg selv om du følger denne enkle leveregelen? Vær ærlig, med deg selv. Ikke svar JA fordi du skulle ønske det var slik. Og skulle nå svaret være NEI, så tenk nøye gjennom; hvorfor? Hva skal til for at du skal kunne endre din væremåte?

Det å baksnakke noen, er en måte å prøve å heve seg selv på. Gjøre seg interessant kanskje. Men det tjener ingen hensikt. Helt ærlig? Det eneste det etterlater er et nytt tomrom, en ekkel følelse som må døyves. Så er man i gang, inn i den onde sirkel.

Bit deg selv i tungen neste gang du har tenkt å sende ut en syrlig bemerkning. Gi deg tid til å tenke utsagnet gjennom før du sier det høyt. Er det du skal til å si noe som går på en person, eller handler det rett og slett om din personlige mening om en sak?

Sett alltid etter god intensjon, utøv god vilje, lev fra hjertet. “Gjør mot andre, slik du vil andre skal gjøre mot deg!”
Tenk så enkelt er det egentlig å forandre verden.

mkh
Ellen

1 kommentar:

  1. tenker jeg ofte på, og det har vært min oppdragelsessetning nr 1 på barna - vær mot andre som du vil at andre skal være mot deg eller bytt ut vær med gjør eller et hvilket som helst annet ord - poenget er sylklart :-)

    SvarSlett